อาจารย์สาขาวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยีการอาหาร
ผศ.ดร.จันทรรัตน พิชญภณ
Assist. Prof. Dr. Chantharat Phitchayaphon
วท.บ. / วท.ม. / ปร.ด.
คณะ: เกษตรและชีวภาพ
สาขาวิชา: วิทยาศาสตร์และเทคโนโลยีการอาหาร
Faculty of Agriculture and Life Sciences, Department of Food Science and Technology
การศึกษา
2556 ปรัชญาดุษฎีบัณฑิต (พัฒนาผลิตภัณฑ์ อุตสาหกรรมเกษตร) มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ ประเทศไทย
2545 วิทยาศาสตรมหาบัณฑิต (พัฒนาผลิตภัณฑ์ อุตสาหกรรมเกษตร) มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ ประเทศไทย
2542 วิทยาศาสตรบัณฑิต (พัฒนาผลิตภัณฑ์ อุตสาหกรรมเกษตร) มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ ประเทศไทย
RESEARCH
- การพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหาร เทคโนโลยีบรรจุภัณฑ์
RESPONSIBILITIES
- การพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหาร
- เทคโนโลยีบรรจุภัณฑ์
- เทคโนโลยีชา กาแฟและโกโก้
- เทคโนโลยีผลิตภัณฑ์ธัญชาติและขนมอบ
- หลักการประกันคุณภาพอุตสาหกรรมอาหาร
ผลงานวิชาการ (PUBLICATIONS)
-
Phimpharian, C., A. Jangchud, K. Jangchud, N. Therdthai, W. Prinyawiwatkul and HK. No. 2011. Physicochemical characteristics and sensory optimization of pineapple leather snack as affected by glucose syrup and pectin concentrations. International Journal of Food Science and Technology. 46: 972-981.
-
Phimpharian, C. and K. Pornpimol. 2014. Effect of cooking methods and conditions on total anthocyanin and physical properties of black glutinous rice. Food Innovation Asia Conference 2014. 12 -13th June 2014. Bangkok, Thailand
-
Phimpharian, C., A. Jangchud, K. Jangchud and N. Therdthai. 2012. Simulation of drying of the extruded pineapple paste. 2nd International Seminar on Food and Agricultural Sciences 2012. 4 – 6th September 2012. Kuala Lumpur, Malaysia.
-
Phimpharian, C., A. Jangchud, K. Jangchud and N. Therdthai. 2010. Drying kinetics of pineapple sheet in a tunnel dryer. IFT10 Annual Meeting Chicago. 17-20th July 2010. IL, USA.
-
Phimpharian, C., A. Jangchud, K. Jangchud and N. Therdthai. 2009. Effect of hydrocolloid types and concentrations on pineapple leather characteristics. 11th Agro-Industrial Conference. 18 -19th June 2009. Bangkok, Thailand.
โครงการวิจัย
-
การพัฒนากระบวนการผลิตผลิตภัณฑ์สับปะรดแผ่น ปี 2556
-
อิทธิพลของสารเคลือบผิวบางชนิดต่อคุณภาพมะนาวในระหว่างการเก็บรักษา ปี 2545